Concentració en solidaritat amb Palestina



Al voltant de 400 persones s'han concentrat aquest matí, dissabte 3 de gener, a la Plaça de la Muntanyeta d'Alacant per tal de protestar pels atacs que l'exèrcit israelià ha perpetrat en la darrera setmana contra la franja de Gaza i contra tot el poble palestí. Seguint la crida del Moviment de Resistència Global d'Alacant, els manifestants han cridat consignes contra l'ocupació dels territoris palestins i el genocidi plantejat pel sionisme.

A la nombrosa i combativa concentració ha participat, també, la comunitat islàmica d'Alacant, que per primera vegada ha participat massivament en una activitat de denúncia antiimperialista a la ciutat. Els crits de “Visca la lluita del poble palestí”, “Intifada”, “Unitat Nacional”, “Estat sionista, estat terrorista”, o “Palestina vencerà” s'han deixat sentir al llarg de tot el matí. En el parlament final, el MRG d'Alacant ha volgut denunciar el terrorisme de l'estat sionista d'Israel, però també el suport que els Estats Units, la Unió Europea, l'estat espanyol i la pròpia dreta palestina donen a l'estratègia genocida d'Israel.

Així mateix, el Moviment de Resistència Global d'Alacant, organisme unitari que aglutina les organitzacions antiimperialistes i anticapitalistes de la ciutat, ha anunciat que continuarà amb el seu treball mobilitzador i ha convocat una manifestació en el cas que Israel invadisca la Franja de Gaza.
Quan la concentració havia finalitzat, l'habitual repressió policial ha fet la seua puntual visita, amb dues persones indentificades i escorcollades.